Πρόθεση μαστού με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης
info@breastprefixes.gr

ΟΠΑΝ: Έστειλε δυνατό μήνυμα ευαισθητοποίησης για τη «μάχη» ενάντια στον καρκίνο του μαστού- Νέα «δεδομένα», προτάσεις και ιδέες παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στην πλαζ Βοτσαλάκια από την Αναστασία Σαραντίδου και τη Μαρία Κορινθίου

Μια ακόμη σημαντική δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, σχετικά με τους τρόπους αισθητικής αποκατάστασης γυναικών που νόσησαν και προχώρησαν σε μαστεκτομή, πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας Πειραιά (ΟΠΑΝ) και του προέδρου, Ιωσήφ Βουράκη.

Το «κύμα» ευαισθητοποίησης αυτή τη φορά, «αγκάλιασε» την Πλαζ Βοτσαλάκια.

Η δράση, που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες από την Αναστασία Σαραντίδου (προηγήθηκε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο), μια γυναίκα -ηρωίδα ζωής- που έχει προχωρήσει σε μαστεκτομή, βρήκε κοινό όραμα με την Μαρία Κορινθίου και έτσι, οι δυο τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην παρουσίαση μιας μοναδικής collection με τα μαγιό «Flower Blossom» για γυναίκες που έχουν προχωρήσει σε μαστεκτομή, τα οποία σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από την γνωστή ηθοποιό.

Η βάση αυτής της δημιουργίας στηρίχθηκε στο πρόθεμα 3D Breast Prefixes, που κατασκευάστηκε από την ομάδα AD3Ddesigns και οποίο θα μπορεί να τοποθετηθεί στα μαγιό των γυναικών που έχουν περάσει καρκίνο του μαστού και δεν έχουν κάνει αποκατάσταση.

Ο ΟΠΑΝ στήριξε από την αρχή αυτή τη δράση καθώς, τόσο η διοίκηση όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος Ιωσήφ Βουράκης δείχνουν επανειλημμένα την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα κοινωνικά.

Ο καρκίνος του μαστού εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνητότητας του γυναικείου πληθυσμού. Σε ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών η μαστεκτομή είναι μέρος της θεραπείας του καρκίνου του μαστού, με τις γνωστές σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις της.

Η δράση, πέραν της παρουσίασης της νέας δημιουργίας, είχε και ενημερωτικό χαρακτήρα καθώς αναδείχτηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχουσες, δηλαδή οι γυναίκες που νόσησαν και προχώρησαν σε μαστεκτομή. Αποτέλεσε μια πράξη ηθικής συμπαράστασης για τον αγώνα ζωής που δίνουν.

Κατά τη διάρκεια της δράσης παρουσιάστηκαν λύσεις, σε συνεργασία με διάφορους μη κερδοσκοπικούς φορείς, για την αισθητική αποκατάστασή τους και την ψυχολογική τους υποστήριξη.

Στη παρουσίαση στα Βοτσαλάκια παρευρέθηκαν, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β’ Πειραιά Θανάσης Κατσιρούμπας, η Σταυρούλα Βουτυράκου Υπ. Βουλευτής Β’ Πειραιά, η Μαρία Αγραπίδου, ο Πρόεδρος της επιτροπής του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά εκ μέρους του Ο.Σ.Π., ο εκδότης της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ Απόστολος Καραμπερόπουλος, ο κ. Νίκος Ιωσήφ (που ενημέρωσε για το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά) καθώς και πολλοί άλλοι επίσημοι και ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της ιδέας.

Σημαντική συμβολή σε όλο το έργο, αυτή του Κλινικού Ψυχολόγου και Επιστημονικού Συνεργάτη Καινοτομιών Δημήτρη Πετρούνια καθώς επίσης και της Δήμητρας Κατσαφάδου που στηρίζει το έργο αυτό, παρέχοντας εντελώς δωρεάν κρέμες αναδόμησης μαστεκτομής.

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η Αναστασία Σαραντίδου σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι οι γυναίκες με καρκίνο μαστού να αισθάνονται δυνατές, να έχουν αυτοπεποίθηση, να αισθάνονται όμορφες, να αισθάνονται γυναίκες. Γιατί εγώ π.χ. δεν μπορώ να βγω στη θάλασσα, δεν έχω κάνει αποκατάσταση. Μαζί με την Μαρία Κορινθίου, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα, βρήκαμε ένα κοινό όραμα και έγινε πράξη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης, τόνισε:

«Το σημαντικότερα για όλους στο Δήμο Πειραιά, στον ΟΠΑΝ, αλλά και για εμένα, είναι να βοηθήσουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, να αναδεικνύονται τέτοιες δράσεις ευαισθητοποίησης. Παρατηρούμε πλέον, ότι στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το να απολαμβάνουμε μικρές στιγμές καθημερινότητας και να νιώθουμε ζωντανοί και άνθρωποι, είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε εδώ, βοηθάμε για να γίνονται νέα βήματα και όλες οι γυναίκες να βρουν δύναμη και λύσεις που αξίζουν για τον αγώνα που δίνουν».

Η Μαρία Κορινθίου συμπλήρωσε:

«Αγκάλιασα από την πρώτη στιγμή την ιδέα της Αναστασίας. Ρώτησα, έμαθα. Συζήτησα μαζί της και μου είπε ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα για γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα να βγουν στην παραλία. Πολλές φορούσαν μπλούζα. Δουλέψαμε λοιπόν πάνω στην ιδέα να φτιάξουμε αυτά τα ειδικά μαγιό. Ξεπεράσαμε τεχνικές δυσκολίες στην παραγωγή και το αποτέλεσμα, μας δικαίωσε. Ονομάσαμε τη σειρά “Flower Blossom”, με λουλούδια που βρίσκονται ανθισμένα μπροστά στο στήθος, περνώντας έτσι ένα συμβολικό μήνυμα».